Suomen eturivin jazzmuusikoihin kuuluvan Timo Lassyn tulevan levyn ensisingle on omistettu Digelius-levyliikkeen hiljattain edesmenneen Ilkka “Emu” Lehtisen muistolle. Yli kuuden minuutin biisi groovaa osin haikeasti, osin iloa tihkuen.

”Emu oli Viiskulman valo ja luotettava kumppani jazzmusiikkiin tutustumisessa”, Lassy kertoo. “Hän oli iloluontoinen kaveri, jolla oli aina pilkettä silmäkulmassa, joten halusin tehdä kappaleen joka kuvastaa tätä puolta hänessä.”

Legendan yllättävästä kuolemasta syvästi järkyttyneen saksofonistin mukana tällä biisillä, kuten myös maaliskuun ensimmäisen viikonlopun konserteissa Helsingissä esiintyy oman bändin lisäksi Ricky-Tick Big Band Brass -puhaltajisto Valtteri Laurell Pöyhösen johdolla.

27.4. julkaistava Moves on tupla-albumi, jolla Lassyn ikävuosissa juuri toiselle kymmenelle ehtinyttä bändiä kuullaan useissa eri kokoonpanoyhdistelmissä.

Lashes-kappaleen sävellys on Lassyn, sovitus Pöyhösen käsialaa. Syklisti arvostaa itse biisiä ja kaikkea siihen liittyvää siinä määrin, ettei pura sitä oman rajoittuneen jazz-ymmärryksensä puitteissa pienempiin palasiin, vaan linkkaa lukijan kuuntelemaan sen itse.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti