Festivaalit tulevat, ja niiden mukana kivasti silleen vähän ohjaavat tutkimustulokset.
Samalla kun pienet kulttuuritapahtumat kuihtuvat entisestään, marssii kansa sinne minne kaikki muutkin. Eikä siinä, Syklisti ymmärtää toki ihmisen kaipuun toisen luo.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit ovat kaikille tapahtumille elintärkeitä, ja elintärkeitä asioita on ihan kiva myös tutkia. Pohjoismaiden suurin sponsoroinnin tutkimusyritys (tai ainakin sen Suomen pääty), Sponsor Insight julkisti juuri 13. kertaa teettämänsä tutkimuksen suomalaisten kiinnostuksesta kulttuurikohteisiin.

Parin viikon jaksolla helmikuussa yritys haastatteli 2114 täysi-ikäistä suomalaista. Tuloksena saatiin kiinnostavuuuden ykkössijat Ruisrockille (18-29-vuotiaat), Tuskalle (30-44-vuotiaat), Kotkan Meripäiville (45-49-vuotiaat), ja Tangomarkkinoille (yli 60-vuotiaat).

Ruisrock mahtui viiden kiinnostavimman joukkoon kaikissa ikäryhmissä, poislukien yli 60-vuotiaat. Tuska taas ei näyttäytynyt viiden kärjessä missään muissa ryhmissä kuin 30-44-vuotiaissa, jossa se siis on tuloksen mukaan kaikkein kiinnostavin.

Nuorinta ikäryhmää kiinnostavipien kärkipäähän mahtuivat myös Flow, Weekend Festival ja Blockfest – näitä taas ei muiden ryhmien topvitosissa mainittu. Pori Jazz puolestaan ei tämän tutkimuksen perusteella nuorempaa jengiä tavoita; se mainittiin vain kahden vanhimman ikäryhmän kärkisijoilla. Sama homma Syklistiä kaikista mainituista eniten hämmentävien, Emma– ja Jussi -gaalojen kohdalla.

Urheilun puolelta on tuttua, että suomalaiset fanittavat lähinnä menestystä. Nyt julkistetut listat antavat siis kivasti osviittaa samaan käyttäytymismalliin (musiikki)festivaalien kohdalla! Syklisti arvostaa tutkimusta, sen tuloksia ja tavoitteita, ja toivoo mahdollisimman suurta osallistumista kaikenlaisille- ja kokoisille tapahtumille Suomen suvessa, sydessä ja savessa.

Tutkimustuloksista Syklistille tiedotti, epressi.com, arvostusta myös sinne!

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti