Siistii räppii. Aitoo räppii. Skills. Ruff, Rugged & Raw.

Suomessa esiintyy parin viikon sisään kaksi äärimmäisen kovaa jenkkiräppäriä, Ruste Juxx (Boot Camp Clik) ja REKS (Brick Records). Homman nimi on suora pudotus, ilman kommervenkkejä tai sirkustemppuja.

Ruste Juxx edustaa brooklynilaista Boot Camp Clikia, jonka edesottamuksista on turha edes yrittää pitää lukua. Tylyys yhdistää rosteria, josta mainittakoon nimet Sean Price (RIP), Heltah Skeltah, Black Moon, Smif’N’Wessun, Originoo Gunn Clappaz, Buckshot… Crown Heightsista kotoisin oleva boombap-sankari on julkaissut toistakymmentä albumia, ja oli mukana myös mm. Sean Pricen postuumisti ilmestyneellä Imperius Rex -levyllä.

Katutason New York -tiputusta on tarjolla Freshcode Unity Jam:in iltatapahtumassa Turun Dynamossa lauantaina, 26. toukokuuta. Samassa sessiossa juhlitaan myös Ritarikunnan Ei oo valmis -LP:n julkkareita. Freshcode Unity Jam on koko päivän tapahtuma, tsekkaa infot saitilta!

REKS liitetään yleensä Bostonin vahvaan hiphop-kenttään.
Brick Records, jolla iso osa Rhythmatic Eternal King Supremen tuotannosta on julkaistu, on Papa D:n jo vuonna 1996 perustama, tinkimätön label. Tsekkaa Not Giving a Fuck Since 1996 -artikkeli!

Vuonna 2016 ilmestynyt The Greatest X on REKS:in kymmenes albumi, kuten nimestäkin saattaa päätellä. Itsekin ahkerana vierailijana tunnettu legenda on saanut sille mukaansa kohtalaisen kaartin – albumilla toimittavat mm. Large Professor, Buckwild, Black Milk, Evidence, Termanology ja Statik Selektah. Samoin kuin Ruste Juxxin kohdalla, ei näitä tekeleitä varsinaisesti löydä myyntilistojen kärjistä; kyse on nimenomaan raa’asta tiputtamisesta, jonka kokemista keikkatilanteessa ei kannata jättää väliin. Boston-pommeja putoilee torstaina, 7. kesäkuuta Tampereen YO-talolla. Mukana keikalla myös bostonilainen Lucky Dice. Rundi jatkuu 8.6. Oulussa, josta matka vie Jyväskylän keikalle 9.6.

Syklistin oma Ruste & REKS -lista–>

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti