Jos luulit, että suomirapin konkari SP alias Silkinpehmee on unohtanut vanhan craftinsa, olit pahasti väärässä. Viime vuonna ilmestyneen Basic V1 -albumin perään on putoamassa toinen pitkäsoitto. Sitä ennakoi hyvinkin solidi (mikäli moinen ilmaus sallitaan), pohdiskeleva sinkku Askelmerkkejä.

Biisissä jo kaukana aikuisuuden hetteiköllä rämpivä artisti on hukas niinku säki / sisälläni teini kusi sukas / purkka tukas niinku säki.

Syklisti kuulee tekstissä myös -toivottavasti vertaus ei pahoita kenenkään mieltä, tarkoitan tätä parhaassa mahdollisessa mielessä- Red Hot Chili Peppers -klassikkoa Under The Bridge.

Aina auki mun suunnitelmat / ainoo mistä pidän kii on kaupungin helmat

Askelmerkkejä on tutun uskollinen reppuräpin perinteelle, jopa niin pitkälle että sen kertosäkeen osana on scratch-osuus, Syklisti arvostaa isosti! Raaputusosuudessa kuullaan SP:n pitkäaikaisen ytheistyökumppani Seren ääntä. Kertsi soundaa itse asiassa erinomaiselta – sen tausta on täydessä balanssissa tekstisisällön kanssa.

Rap-teknisesti biisi on todella kovaa luokkaa, mikä tuskin tulee yllätyksenä. Sen kelailut ovat myös tasoltaan kaukana monen nuoremman kokelaan vastaavista.

Sykli:
Jokainen elämässään edennyt tunnistaa sen, jälkikäteen mietittynä koomisenkin ajatuksen nuoruudestaan, jossa ”sitten kun olen sen ja sen ikäinen, elämä on sellaista ja sellaista”. Melko harvalla nuo visiot lopulta (mikähän se loppu itse asiassa on?) toteu(i)vat lähellekään. SP näkee biisissä tämän janan hyvin selkeästi.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti