Uutena palvelumuotona Syklisti esittää Rapsykli-nimisen osion!

Kiintoisaa ja huomionarvoista räppiä ilmestyy nykyisin niin paljon, että useammalla viikolla siitä on paikallaan tehdä yksi kooste. Rapsyklissä nostetaan esiin uusia alan julkaisuja, jotka ansaitsevat enemmän kuin pikaisen tsekkauksen ja roiskaistua tekstiä. Näiden kuuntelemiseen kehotamme ystävällisesti varaamaan aikaa ja ajatusta.

Hottentotti X Isimasa – Morgan Freeman

Turkulaiskaksikko ei ole viihtynyt otsikoissa, eikä sellaisia myöskään Morgan Freeman -EP:llä tyrkytä. Sen sijaan kyse on ajattelusta myyntipuheitten ohi. Hottentotti kirjoittaa facebook-sivullaan:

Omat aivot tuppaa kuitenkin aina silloin tällöin kulkemaan eri tahtia universumin — ja ihan yksittäisten tilanteidenkin — kanssa. Tollanen epäsuhta sit taas saattaa johtaa eettisiin pohdintoihin ja moraaliin linkittyneiden juttujen vatvomiseen. Tätähän tietty kutsutaan leikkisästi morganiksi. Vaikka morgani saattaa pistää matalaks niin mielen ku miehenkin, ni yleensä se on vähintäänki tarpeellista. Ja se on myös lopulta se juttu, mikä vapauttaa. Keittiöphilosophyisemmin sanottuna syvällinen oman olemisen pohdinta irrottaa ikeestä. Ja kun sen tiivistää kahteen sanaan: morgan freeman.

Viiden biisin paketti tarjoaa Isimasan perinteikästä, mutta ajassa kiinni olevaa pauketta ja Hottentotin teknisesti taitavaa, mutta kikkailematonta ajatusta enemmän kuin muutamassa päivässä ehtii sisäistämään.

SITOI – Kun Jumalat Sulavat

Skorpioni-levymerkki on lyhyen ikänsä aikana profiloitunut hyvinkin moderniin, klubipainotteiseen räppiin. SITOI on jotain täysin muuta. Kun Jumalat Sulavat -sinkku on ensimmäinen pala huhtikuussa julkaistavalta Huoneita-EP:ltä. Tunnelma on akustinen, spoken word ei ole tyylisuuntakuvauksena täysin väärä.

Olli Antonio – De Puta Madre

Kuulin De Puta Madre -biisin vastikään eräältä musiikin alataajuuksiin viittavalla nimellä varustetulta radiokanavalta. En-tiedä-tästä-mitään. Materiaalia näkyy joka tapauksessa löytyvän kokonaisen albumin edestä. Meno on musiikillisesti ja rap-teknisesti huomattavasti päivän keskiarvoa jouhevampaa. En tiedä, pidänkö kaikesta Olli Antonion materiaalista (jota en siis edelleenkään ole kuunnellut), mutta tämä raita toimii.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti