Näitä tekijöitä ei välttämättä enää nykypäivänä usein lasketa ns. samaan kategoriaan. Eivät ne itse kuitenkaan paljoa kategorioista piittaa, eikä niin tee myöskään Syklisti.

Raappanan ”oma” genre on reggae, joka viime vuosina – jopa viime vuosikymmeninä – on elänyt musiikillisessa mielessä paljon. Uudempaa dancehallia on vaikea erottaa rnb:stä, ja mikäli käyttää esim. Applen palveluita, sitä löytyy myös otsikon ”hiphop” alta. Kuka näistä enää tietää, tai välittää.

Ameeba taas välittää paljon, monenlaisista asioista. UG-räpin maailmassa, soundillisesti sen elektronisemmalla puolella kotonaan pitkälti toista vuosikymmentä loistanut tekijä on viime aikoina ottanut repertuaariinsa myös populäärimmän pään kotimaisten artistien biiseistä tehtyjä remixejä. Jos jonkun mielestä Raappana on kaukana Ameebasta, niin mitäpä sanotte Reino Nordin -remixistä? Sellainenkin on ilmestynyt. Asenteeltaan, muttei pipoltaan tiukka tekijä onkin suunnitellut Finnhits mixtapen julkaisemista.

Alkuperäinen Elä ennenku kuolet -biisi on julkaistu jo vuonna 2015, ja myös remix on odotellut kuuluville pääsyä jo useamman hyvän tovin. Jos pieniä soundillisia nyansseja ei oteta huomioon, on tässä kuultavien artistien tuotanto kuitenkin kovin ajatonta; kummatkin versiot oltaisiin voitu tehdä viime viikolla.

Jollet jo tiä ni me ottaa selvää – tää on klassikkomatskuu

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti