Tuoreen kotimaisen rytmi-ilottelukombon määritteleminen on sen muodostavalle kaksikolle itselleenkin niin haastavaa, että se käynnisti promonsa tunnisteilla dance ja vantaa.

PD:n pirteän napsuttelun dynamot ovat Aaro Aaro Di Costa / Tuuttimörkö Teikari ja Jaakko IVO Kestilä. Vähänkään herrojen tekemisiä vuosien varrella tsekkailleet ymmärtänevät nyt käytetyt aihetunnisteet hieman paremmin.

Kaksikon toinen osapuoli kuvailee sen musiikkia toiveikkaaksi, toinen taas käyttää piirun tästä poikkeavaa termiä hyväntuulinen. Edelleenkään ei siis varsinaista revelaatiota musiikin tyylistä. Hyvä niin, sillä kolmen biisin EP:n lokeroiminen esim. houseksi olisi saattanut viedä sen tämän tekstin kirjoittajan korvien ohi. Samoin olisi voinut käydä disco-leimasinta käytettäessä.

Rinnastukset ovat lähes aina kerrassaan vaarallisia. Jossain somesyövereissä käytettiin Purple Dominon soundista mielikuvaa paulhardcastlemainen. Nyt kymmeniä kertoja julkaisun läpi loopanneena, ja siitä edelleen kierros kierrokselta enemmän pitävänä voin yhtyä tuohon. Silti, jos mielessäsi alkoi juuri soida 19, olet väärällä polulla.

12” EP:llä molempien tekijöitten parhaat, tai ainakin parhaan pään puolet pääsevät esiin. En minä, eivätkä varmasti Kestilä ja Teikari itsekään tiedä, mitä ne sinänsä ovat, mutta hyvältä lopputulos tuntuu. Kova lisäys sekä tekijöitten itsensä, että koko kotimaisen elektronisen, toiveikkaan/hyväntuulisen musiikin jatkumoon.

Sykli:
Yhtä vaikeaa kuin Purple Dominon määritteleminen ylipäänsä, on sen asettaminen sykli-paikalleen.

Se voisi edustaa samaa kuin 80-luvun taitteeseen tultaessa siihen saakka kitaroihinsa hirttäytyneet punkkarit, jotka yhtäkkiä tajusivat että synteettiset välineet ovat enemmän punk kuin mikään. Tätä ei kuitenkaan olla tehty millään muotoa poiketen työstäjiensä aiemmista välineistöistä, ainakaan noin suuressa mitassa. Tuuttimörköä tässä ei tosin kuulla, mutta eipä kuulla Aaro Di Costa -biiseilläkään.

Parasta lienee kuitenkin hakea aikajanapaikka menneisyyden sijaan tulevaisuudesta. Erinäisten kuunkiertojen jälkeen tätä kuuntelevat miettivät, miten hullua on ollut edes yrittää mahduttaa Purple Dominoa minkään tunnisteitten alle. Pois lukien “dance” ja “Vantaa”

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti