Tätä kirjoitettaessa tapetit valuvat Syklisti-päämajan seiniltä – lämmintä on. Ne valuvat kuin kuuroille korville kaikuva musiikkitapetti streameista.

Kyse on ajasta, hetkestä, tunteesta. Levy pyörii 45 kierrosta minuutissa, biisit kestävät yhteensä alle 11 minuuttia. Musiikin laji on nimeltään jazz. Kaikki nämä ovat vain määritteitä, päälle liimattuja, ihmisten keksimiä nimilappuja.

10″ formaatti on täydellinen tälle musiikille. Se soi syvemmin kuin 7″, mutta vaatii levyn ottamisen kuorestaan, lautaselle asettamisen, vahvistimen päälle kytkemisen, neulan laskemisen vinyylin urille. Se myös vaatii oikeasti kuuntelemaan. Liimataan siis päälle vielä yksi lappu; vaativaa musiikkia. Kaiken musiikin pitäisi olla vaativaa.

Tässä vaiheessa alan ihmetellä, miksi kirjoitan kirjakieltä, vanhahtavalla tyylillä. Luonnollisesti siksi, että tämä julkaisu vaatii niin.  Se myös vaatii nyt saamansa formaatin. Kuulin biisit ensi kertaa digitaalisena virtana tietokoneen kaiuttimista – ne soljuivat ohi kuin mikä tahansa vastaavassa muodossa.

In The Presentin musiikki on Jarno Lappalaisen käsialaa. Dean Bowmanin lausumat tekstit hänen omaansa. Mieli hakee vertailukohtaa Gary Bartzista, ehkä myös Gil Scott-Heronista. Tällaisia asioita puolestaan vaatii tällaisten tekstien kirjoittaminen, ehkä valitettavasti, ehkä ei.

The Timella vokaaleissa on edelleen Bowman. Musiikin sävellyksestä ja arrangementista vastaa Sampo Härkönen. Tunnelma on hienoisen aavistuksen tempoilevampi, en tiedä bpm-lukemasta. Aika on läsnä, aika on nykyisyys, käännän tekstiä.

Tapetit valuvat yhä, viiden kuuntelukierroksen jälkeen seiniltä. Musiikki on valunut sisääni, tuottaen paljon kuunnellessa juotua vesimäärää enemmän reaktioita minussa. Se on tuottanut myös tämän tekstin. Mikäli päädyn lukemaan tämän uudelleen, musiikkitapetin virratessa taustalla, en varmasti ymmärrä kirjoittamaani.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti