Jollet jo tienny niin nyt tiedät.

Olpekkalev-kaksikko saattaa syvää, runollista, huolella hiottua underground-rapin sanomaa niinkuin ei hetkeen kukaan.

Jos Murmurecordings/Ceebrolistics/Ameeba -osastot putoavat, muttet vielä ole tsekannut tätä systeemiä, on aika ryhdistäytyä. Olpek ja Kalev ovat tehneet niin vuosia sitten, ja 04 onkin jo (ainakin) neljäs – niinpä – ulos saateltu paketti.

Niukkasanaiseen sometyyliinsä tekijät kertovat että Kalevin Inarin reissulla iso osuus alotusraitojen syntymiseen ja sitä kautta koko EP:n tekemiseen. 04 alkaakin Inari-nimisellä raidalla, jolla äänimaisema ajaa tekstin ohi. Intro rätisee ja humisee niin, että vanhempi, puujalkainen havainnotsija voisi luulla kuuntelevansa U2-yhtyeen merkkiteosta.

Niinku joki se virtaa / vahva muttei kilpaa, uskon kuulevani kertosäkeenomaisessa osassa. Olkoon havaintoni oikea tai väärä, tuo pala kuvaa Olpekkalevin kokonaisuutta hienosti. Asiat tehdään tarkasti ja huolella, päämääränä syvä tunnelma. Sillä, miten asiat mittautuvat numeroissa, ei ole juurikaan merkitystä.

Tutut vieraat ovat mukana kolmosraidalla Ikäwä. Pijall vuodattaa ajan hengestä: menneen kelat keloiks / varotoimet teemoiks. Ameeban osuus on niin vahva, että se tuntuu alkuun kertosäkeeltä: ennenki henki ahtaas tilas / mut nyt koko olemus kipeänä / eksyneenä osote hukassa / majakat sumusta pimeänä.

Poluton maa alkaa Olepekkalev-tuotannoksi melko massiivisella soundilla. Me puhutaan /muttei ymmärretä sanaakaan totuutta / koska totuus on poluton maa. Kalev tiivistää tavalla, joka saa oman suun ajoittaisen sulkemisen tuntumaan hyvältä idealta. Biisillä vieraileva Paleface on teemassa mukana omine keloineen, ja suorittaa todella vahvalla rutiinilla – eikä pitkin kaikkein helpoimpia reittejä.

Sykli:
…on tällä kertaa hävytön self-plug, naamioituna diipiksi kelaksi. Huomannet nykymaailman olevan koostunut lähes pelkästään sellaisista? Ensimmäinen tämän blogin juttu pitää sisällään ajatuksia, jotka liitän myös Olpekkalev-menoon. Tsekkaa Jotta Et Usko.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti