Ode on hämmentävän vähän julkisuudessa. Näin taitavia, biisien tekemiseen tosissaan keskittyviä räppäreitä ei tässä maassa ole montaa. Uusi sinkku jatkaa vakuuttavasti linjalla, jolta Monspin kautta julkaisevan tekijän on tottunut tuntemaan: pintaa syvemmältä ajatteleva skarppi havainnoitsija, joka ei kaihda pop-estetiikkaa. Räpit ovat ajan hengen mukaan laulunomaisia, enemmän tai vähemmän nuotissa koko ajan.

“Ei tunnu missään” -otsikko antaa mahdollisuuden tulkita biisi vanhanaikaiseksi leveilyksi, mitä se varmasti jonkun muun tekijän toimesta olisikin. Tematiikka on tässä kuitenkin tuttu toisaalta, se on osin samaa tyhjyyttä kuin vaikkapa DJ Ibusalin tuoreella albumilla.

en tunne mitään / just siitä ne pitää

Biisin saattaisi kuvitella olevan syntynyt flown mukana. Oden tiputtelu on musikaalisuuden lisäksi räppinä erittäin taitavaa, sanat ja tavut muokkautuvat ja soljuvat kuin se kuuluisa sula vaha mestarin käsittelyssä. Diipeintä kamaa tekijältään tämä ei ole, mutta silti syvällisempää kuin kourallisella verrokkeja.

Vaikka sisällöstä ei juuri kredittejä soittolistabiisejä valittaessa putoa, soisi tämän soivan isoilla kanavilla, isossa rotaatiossa.

Sykli:
Ode käsittelee riimejä samaan aikaan vaivattoman oloisesti ja erittäin taitavasti. Suomiräpin jatkumossa hän asettuu samoille sektoreille kuin teknisimmän pään Tono Slono.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti