Ei. Sillä sanalla alkoi otsikko yhdessä Syklistiin suurimman vaikutuksen ikinä tehneistä kirjoista – hitto, ehkä jopa kulttuurituotteista ylipäänsä. Ei tuotemerkkiä – No Logo.

Olen lukenut tuon opuksen muutamaan kertaan, ostanut kaksi eri käännöstä siitä, ja siteerannut sitä niin usein, että tuttavapiiriä varmasti jo haukotuttaa. Naomi Kleinin ajatukset, näkemykset ja tyyli avata niitä tulivat mitä ilmeisimmin Syklistin pahasti myöhästyneelle (ja edelleen kesken olevalle) aikuistumiselle suotuisaan aikaan.

Ei. Se on myös vastaus siihen, lukeeko Syklisti kirjallisuutta ylipäänsä nykyisin riittävästi. Pitäis, pitäis. Yksi kimmoke varsinkin faktapohjaisen tekstin imurointiin lähiaikoina saattaisi olla Kleinin tuorein teos Kun ei ei riitä – vastaisku sokkipolitiikalle.

Into-kustannuksen suomeksi julkaiseman kirjan sanotaan tiedotteessa kertovan meille, miten päädyimme tähän surrealistiseen ja vaaralliseen Donald Trumpin aikaan, kuinka pysäyttää alamäki ja miten voimme parantaa tilannetta.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti