Viime viikolla Ruisrock-artikkelissa tuli mainittua, miten menneinä vuosikymmeninä monella rockfestivaalilla (kyllä, sellaisiksi niitä 1980- ja 1990 -luvuilla kutsuttiin) oli ohjelmistossaan kiintiönomainen reggaenimi.

Näillä leveyspiireillä esiintyivät tuolloin monet legendaariset roots-nimet Bunny Wailerista Freddie McGregoriin – yleensä aikaisin sunnuntaina, jolloin yleisöstä puolet muodosti festariteltoistaan kömpinyt krapulainen lauma kaikin puolin hämmentyneitä ihmisiä.

Sittemmin reggaen suosion kasvu on jatkunut todella jyrkästi. Jopa niin jyrkästi, että tämän kesän suurfestivaaleilta se on kadonnut omana genrenään täysin!

Kun siis viime viikolla kirjoitin siitä, miten rock on nykyfestivaaleilla samanlaisessa asemassa kuin reggae takavuosikymmeninä, ajattelin täksi viikoksi koota tärppejä tulevan kesän reggaetarjonnasta isoissa tapahtumissa. Ne tulevat tässä:

 

 

 

 

. Hiljaista siis on.

Sykli:

Ruisrock-jutun tässä osiossa kelailtuun viitaten: rock ei olekaan uusi reggae, vaan uusi rap.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti