Läsnä on ollut sama rento tunnelma kuin aikoinaan ensimmäisiä levytyksiä tehdessä, mutta ilman sen aikaista turhaa säätöä.

Näin kerrotaan Kalevacationin tiedotteessa studiosessioista. Se kuuluu lopputuloksessa – Kalle Kinos on vanhat ajat muistavalle mikissä tutumman oloinen kuin aikoihin. Kursailematon meininki niin biitissä ja sampleissa kuin niille ladelluissa läpissä kuulostaa juuri nyt todella hyvältä

Mitä vittua sä oot vetäny? / olin pelaaja jo wayback, oon ihan vitun setä ny 

Vertaukset ja viittaukset tippuvat Kinokselta luontevammin kuin juuri keltään suomenkielellä räppäävältä. Leffat, urheilijat ja tuotemerkit soljuvat Kyseenalaisen Herrasmiehen kieleltä vaivattomasti. Syklisti on lajalla skaalalla sitä mieltä, että tältä räpin pitääkin kuulostaa.

Läpissä ei ole myöskään turhaa hienostelua. Osa näistä saattaa kulua puhki nopeasti, mutta niin pitääkin. Rehellisyys voittaa väkinäisen taiteilun koska tahansa.

Tiedotteessa kehutaan Tiedemiehen biittejä “sielukkaiksi”. Termiä heitellään usein turhan vapaasti, tällä kertaa se on paikallaan. Studiolla kirjoittaminen on joskus hidasta, mutta voi kuvitella että näitä musapaloja on ollut helppoa loopata pitkäänkin. 

Sykli:
Kaksikko osoittaa julkaisulla upealla tavalla sen, miltä kuulostaa paluu lähtöpisteeseen. Onnistunut paluu tapahtuu useimmiten vain ja ainoastaan mutkaisia reittejä, joiden välietapit kasvavat arvossa kun ollaan taas pelin starttiviivalla.

 

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti