Levykaupoista oli jossain vaiheessa muodikasta puhua. Puhetta oli moneen lähtöön, eivätkä suut välttämättä välittäneet sitä aina erityisellä tyylillä tai tietämyksellä. Dataa ja dadaa löytyi, muka-nostalgista sellaista enimmäkseen. Tunnetta sanat harvoin välittivät, vaikka välittävänsä väittivät.

”… näin on parempi olla / ku juosta kahvi kädes muka kiirees ku dorka”.

Syklisti tietää jotain levykauppa-asioista ihan päivittäisellä tasolla, mutta Heinis onnistuu uudella sinkulla palauttamaan hänenkin mieleensä tunteita, jotka olivat unohtuneet.  Oodi on omistus levykaupoille, tai oikeammin sille tunteelle, mitä ne eri tasoilla tarjoavat. Ilahduttavaa biisissä on nimenomaan tunnelman välittäminen, sen sijaan että se olisi lista nimiä ja tuotemerkkejä.

”Ootko kuulolla, vai kuurona? / kuunteletko levyjä vai streamaatko puuroa”

Yllä oleva vertaus on toki pakko tällaisessa biisissä tehdä, eikä se Syklistiä edes haittaa. Uskoo silti hän, että bittivirran valuttaminen saattaa joillekin olla paras tapa keskittyä musiikkiin myös ihan oikeasti. Joillekin.

Syklisti olettaa, että tämän, tähän saakka, lukeneista valtapuoli on jossain määrin harrastunutta ns. rytmimusiikin suhteen. Hienoa, onnea, olemme samaa perhettä! Sen vaan haluaa sanoa, että harrastelitpa millä metodeilla tahansa, tämän tunnelma kannattaa aistia. Toivottavasti Överdog aikanaan saattaa myös kyseisen kappaleen varsinaiselle formaatille.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti