Haluatko olla rauhassa? Älä ajattele, missään nimessä ainakaan maailman tilaa.

Pakottaako joku sisälläsi ajattelemaan sitä, mutta rauhassa oleminen kiinnostaisi silti?

Älä missään nimessä lue iltapäivälehtiä. Viimeinen ohje on toki myös riippumaton rauhan kaipuustasi.

Rauhassa saa olla myös, mikäli sattuu olemaan vähän enemmän kuin täydellinen. Rauhassa ei missään tapauksessa kuitenkaan saa olla, mikäli tekee elämässään periaatepäätöksiä – ne kun ovat aina jostain muusta / joltain muulta pois.

Viime viikolla silmilleni syljettiin pyytämättä jonkun iltaskeidan otsikko liittyen pinnalle aiheesta nostettuun huoleen muovin määrästä mm. merien pohjissa. Hyvä homma, muoviasiasta ei liikaa voi puhua. Mutta, hah. Jo otsikossa kerrottiin, että periaatteessa roskan määrästä puhuminen on turhaa, jos samaan aikaan syödään lihaa. Niin.

Sen paremmin päätöstä yrittää vähentää muovin kulutusta, kuin vähentää lihansyöntiä, ei siis voi tehdä olematta ilmeisen tekopyhä. Niin. 

Syklisti tietenkään avannut itse artikkelia – on näet sen verran tekopyhä, että koittaa vähentää iltapäivälehtien lukemista, vaikka mm. katsoo televisiota. Ai että. 

Rauhassa saa olla, mikäli sattuu olemaan vähän enemmän kuin täydellinen. Onneksi Syklisti on jo kasvanut riittävästi osatakseen olla sopivan kyyninen maailman suhteen. Onneksi Syklisti on myös kasvanut riittävästi osatakseen pyrkiä omaan ajatteluun. Onneksi Syklisti on kasvanut riittävästi tietääkseen, ettei ole virheetön.

Paljon puhutaan myös (niin, tekopyhästi varmasti tässäkin tapauksessa) siitä, miten nuoret kokevat riittämättömyyden tunteita. Ai että, miten hyvä on, etteivät ne ole vielä kasvaneet riittävästi pyrkiäkseen omaan ajatteluun. Päät nimittäin räjähtelisivät näitten kohtuuttomien vaatimusten paineesta, vielä nykyistä useammin. 

Riittämättömyyden tunteen alkuperää ei ole vaikea jäljittää. Lapsille ja nuorille on syytä opettaa vastuullisuutta. Sekä myös se, että otsikkohait ovat vastuussa vain klikkien määrästä ja irtonumeroitten myynnistä. 

Haluatko olla rauhassa? Unohda kaikki edellä lukemasi, kruisaile mahdollisimman ison ketjun kauppaan, kohtele alipalkattua kassaa mahdollisimman töykeästi, pakkaa iltapäivälehtesi ja eläinten osat vähintään yhteen muovikassiin, ja röyhtäise.

Rauhansa kullakin, paitsi ettei kellään. 

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti