Nyt uppoaa Syklisti syvään veteen. Tietämys tämän osaston musasta on todella vähäinen, mutta tarvitaanko sitä? Yksi syistä Fever Loop / My Brother Daniel -splittijulkaisun materiaalin koukuttavuuteen varmasti onkin juuri se, ettei genretuntemuksen vähäisyyden vuoksi mieleen tulvi jatkuvasti viitteitä, yhtymäkohtia tai eroavaisuuksia muiden artistien / julkaisuitten suhteen. Nämä hahmot kävelevät sisään ilman edellä mainittujen tuomia hidasteita. 

Sisään astuminen tapahtuu silti verkkaisesti, ympäristöä tarkkaillen, hienovaraisia mutta jämäköitä aistiärsykkeitä tasaiseen tahtiin viljellen. 

Omasta nurkastaan ambientiksi tämän toki tunnistan, muut määreet joudun luntaamaan. Niitä ovat ainakin Kraut, Drone, ja luonnollisesti se ihanan epämääräinen Electronic. Voitaisiinko alkaa puhua ei-elektronisesti tuotetusta (onko sellaista?) musiikista myös tagilla Acoustic? Ehkä niin tehdäänkin.

Bandcamp-sivusto heittää keitokseen vielä leimat Hypnotic, Synth ja Zone. Ymmärrän, nimenomaan synteettis-hypnoottiseen zoneen 14 raidan albumi myös Syklistin kuljettaa.

Nyt julkaistu yhteiskasetti on puoliksi Heikki Sillanpään Fever Loop -projektin toinen albumi,  puoliksi Scott D Buchananin My Brother Daniel -hahmon tuotantoa. Sillanpään musiikilliseen taustaan kuuluu myös mm. Skweee-artistihahmo Dkstr, jonka tuotoksiin Syklisti on ollut hyvin mieltynyt. Tässä surina ja pörinä on noita kuvioita huomattavasti eteerisemmillä tasoilla, eikä skandinaavinen nuorisofunk ole oikeastaan millään tavoin läsnä. Ok, rytmien ajoittainen vinoutuneisuus on ehkä samaa sukua.

Syklistin omaan työkiertoon ja harrastuneisuuteen kuuluu vahvasti DJ-näkökulma. Sen, ja muiden aktiviteettien vuoksi musiikista tulee automaattisesti haettua Biittejä. Nyt niitä ei varsinaisesti kuulla lainkaan, vaikka rytmi on tässäkin tarjottavassa musiikissa – ehkei kaikki kaikessa – mutta joka tapauksessa valtavan suuressa roolissa. 

Hah, tässähän yhdistyy kaksi vanhaa genresuosikkia; kyse on elektronisesta rytmimusiikista!

Fever Loopin / My Brother Danielin rytmit ovat sukua ihmiskehon pulssille, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että leposyke olisi koko ajan päällä. Sellaiseen harmonian tilaan levyn kuunteleminen kuitenkin vie, etten suosittele tätä työnteon taustalle (vaikka se luultavasti jollekin siihenkin sopii). 

Tarvitsen paremmat kuulokkeet, ja aikaa tämän kuuntelemiseen lukemattomia kertoja kokonaisuutena.

Sykli: 

Sen paremmin Fever Loop kuin My Brother Danielkaan eivät ole tästä maailmasta. Ei ainakaan, mikäli uskomme puheisiin siitä kiireisenä, hetkeksi gimmickeihin ja leluihin tarttuvana, kaiken nopeasti hylkäävänä ympäristönä. Levy on sukua Syklistin perusajatukselle, joka etusivulle on kirjattuna. Kaikki on ollut täällä ennenkin, eikä meidän aikamme hätäinen ja pikainen vilkaisu ole kokonaisuudelle kovin merkittävä. Nyt kuultava musiikki muistuttaa tästä itsestäänselvyydestä, ja on siksi tärkeämpää kuin iso osa muusta kuulokuvastosta.

Levy on saatavana kasettina, sekä digitaalisesti Bandcampin kautta. Viime vuonna ilmestynyt Fever Loopin S/T -albumi taas löytyy alla olevasta linkistä.

Kirjoittaja Syklisti

Syklisti uskoo asioitten kulkevan kierroksissa. Kaikki on ollut täällä jo aiemmin, kaikki mikä häviää, tulee taas uudestaan. Syklisti haluaa asettaa asiat paikoilleen jatkumoissa. Ei välttämättä absoluuttisen oikeille paikoilleen, sillä sellaisten olemassaolosta Syklisti ei ole kovin varma. Syklistin lähin kontakti reaalimaailmassa on Niko Toiskallio.

Lisää artikkeleita kirjoittajalta Syklisti